Pogosta vprašanja

Kaj je Softub?

Softub je blagovna znamka ogrevanih masažnih bazenov. Softubi so posebni, mehki, udobni, varčni, lahki in izjemno odporni masažni bazeni brez primere. Odlikuje jih enostavna postavitev in otroško lahko uporaba...zdaj na enem, zdaj na drugem mestu, bodisi v hiši bodisi na vrtu.

Ali so masažni bazeni Softub napihljivi?

Ne, masažni bazeni Softub niso napihljivi. Narejeni so iz posebne izolacijske polipropilenske pene, ki jo uporabljajo tudi v letalski industriji. Zunanja obloga pa je iz kakovostnega umetnega usnja LeatherTex.

Kaj je whirlpool?

Beseda whirlpool se v Evropi, predvsem pa v nemško govorečem okolju uporablja napačno. Na področju sanitarne keramike so jo začeli uporabljati kot sopomenko za masažne kadi, kar se je sčasoma razširilo in populariziralo. Toda v resnici gre za priznano blagovno znamko gospodinjskih aparatov.

Koliko tehta masažni bazen Softub?

Masažni bazeni Softub tehtajo od 22 kg do 38 kg, odvisno od modela.

Kaj je jacuzzi?

Jacuzzi je ime blagovne znamke masažnih bazenov in naj bi se po njihovem mnenju smatrali kot izumitelji vodne črpalke in masažnih šob. Zaradi tega in splošne razširjenosti je postala beseda jacuzzi sinonim za ogrevane masažne bazene, tako ko npr. Superga za superge oziroma športno obutev.

Kaj pomeni spa?

Spa je pravilen angleški izraz za masažni bazen, ne da bi pri tem omenil blagovno znamko. Izraz izvira iz latinskega izraza Sanus per aquam (zdravljenje z vodo). V Združenih državah Amerike uporabljajo tudi izraz ''hot tub'', kar pomeni sod napolnjen z vodo, ki je bila prvotno ogrevana z lesom, kasneje pa s plinom in električno energijo.

Ali je Softub enako dober kot ''pravi'' jacuzzi?

Seveda. Masažni bazeni Softub izpolnijo vsa pričakovanja, ki se jih zahteva od masažnih bazenov. Edino po čem se Softubi razlikujejo od ostalih masažnih bazenov, predvsem pa jacuzzijev, sta mobilnost in nizka poraba energije.

Zakaj izbrati masažne bazene Softub?

Softub so najbolj odporni masažni bazeni na svetu, ki so edinstveni in vidno izstopajo tako po obliki kot po zasnovi. Pri Softubih je poudarek na praktičnosti in minimalizmu ter izpolnjevanje enega cilja – nuditi uporabnikom kakovostno hidroterapijo z nizko porabo energije.

Koliko oseb gre v masažni bazen Softub?

Odvisno od modela bazena (priporočila): Sportster 140 je primeren za 1-2 osebi, Legend 220 za 3-4 osebe in Resort 300+ za 5-6 oseb.

Ali je Softub primeren za otroke? Kaj pa za starejše?

Seveda. Naši masažni bazeni so primerni za ljudi vseh starosti, od majhnih otrok do starejših ljudi. Softub je udoben in mehak, brez ostrih robov v katerega se enostavno predvsem pa varno vstopa oziroma izstopa.

Ali je Softub primeren za gibalno ovirane?

Masažni bazeni Softub so lahko dostopni, mehki in brez ostrih robov zato so tudi primerni za gibalno ovirane osebe. Model Resort 300+ ima tudi sedež kar še dodatno olajša vstopanje in izstopanje iz bazena.

Kako se moram pripraviti na montažo?

Pred montažo masažnega bazena Softub ne bo potrebno veliko pripravljalnega dela, ne glede na to kje ga želite postaviti, naj bo to zunaj na vrtu ali v hiši. Za postavitev Softuba ni posebnih omejitev, v bližini morata biti le električna in vodna napeljava. Vseeno pa toplo priporočamo, da se pred tem o lokaciji posvetujete z nami.

Ali je montaža enostavna?

Da. Montaža masažnega bazena Softub je resnično enostavna, saj za to ni potrebna nikakršna posebna gradnja, usposobljen strokovnjak ali oprema. Kdorkoli lahko postavi masažni bazen Softub v približno 15 minutah.

Kolikšni so obratovalni stroški Softuba?

Nizki. Pri stalnem ogrevanju vode na 40 °C in dveh plavalnih seansah na dan, bo bazen v povprečju porabil okrog 10€ na mesec. Seveda ne izključujemo manjših odstopanj, odvisno od ponudnika električne energije, modela masažnega bazena in drugih dejavnikov.

Kako se ogreva voda v masažnem bazenu Softub?

Še ena posebnost masažnih bazenov Softub je ta, da nimajo grelcev. Voda v masažnem bazenu Softub se ogreva s pomočjo patentiranega sistema za rekuperacijo toplote (rekuperacija je posvojena tujka in pomeni vračanje toplote). Ta uporablja odpadno toploto črpalke za segrevanje vode hkrati pa voda ohlaja motor, kar se kaže v izjemno majhni porabi energije. Naš patentirani sistem je stroškovno in energijsko izjemno učinkovit.

Kako pogosto moram menjati vodo?

Pri pravilnem in rednem vzdrževanju masažnega bazena, priporočamo menjavo vode tri do štirikrat na leto.

Kam z odpadno vodo?

Vodo lahko mirno uporabite za zalivanje vašega vrta (pod predpostavko, da pred izpustom niste dodajali oksidantov).

Ali je možna nega bazenske vode brez oksidantov?

Ne. Če želite imeti čisto vodo, primerno za varno kopanje potem se uporabi oksidantov ne boste mogli popolnoma izogniti. Razen, če boste pred vsakim kopanjem menjali vodo kar pa ne bo okolju prijazno.

Ali lahko v masažnem bazenu Softub uporabljam eterična olja?

Ne, kar enako velja tudi za vse ostale masažne bazene. Eterična olja niso primerna, ker zamašijo filtre. V primeru, da želite dodatno popestriti kopanje vam priporočamo uporabo posebnih dišav, ki so na vodni osnovi in ne škodujejo filtrirnemu sistemu.

Ali lahko uporabim izvirsko vodo ali deževnico?

Lahko, vendar SAMO ob pravilni predpripravi vode. Če niste prepričani nas raje vprašajte.

Na kaj moram biti pozoren pri negi bazenske vode?

Če želite imeti čisto, nevtralno in higiensko neoporečno vodo morate redno spremljati pH vrednost vode, ki se mora gibati med 7,2 in 7,4. Prav tako morate biti pazljivi pri izbiri oksidantov in njihovi vrednosti, ki ne sme presegati 3 ppm.

Kako nadziram temperaturo bazenske vode?

Nadzor pravzaprav ne bo potreben. Na kontrolni plošči preprosto nastavite temperaturo, potem pa bo HydroMate avtomatsko poskrbel, da bo temperatura vode ostala na izbrani.

Ali lahko postavim masažni bazen Softub na balkon ali teraso?

Da, v večini primerov to ne bi predstavljalo problema, saj je Softub tako lahek in prenosljiv, da ga je mogoče postaviti praktično kjerkoli. Vseeno priporočamo, da se o lokaciji posvetujete z nami.

Koliko časa traja garancija?

Za masažne bazene Softub kupljene pri nas prejmete garancijo, ki znaša 2 leti od dneva nakupa.

Ali potrebujem dvižno roko ali helikopter za postavitev Softuba na streho?

Ne. V primeru, da stavba nima dovolj velikega dvigala ali širokih stopnic, potem ga na streho spravimo kar s škripcem. Da, prav ste prebrali. Najtežji bazen tehta pičlih 38 kilogramov.

Softub v primerjavi z ostalimi akrilnimi masažnimi bazeni?

Tako kot pri nakupu novega avtomobila imamo tudi pri masažnih bazenih veliko in pestro izbiro. Softub so edini mehki ogrevani masažni bazeni zaradi česar vidno izstopajo. Odlikujejo jih preprostost, praktičnost in energijska varčnost ter enostavna postavitev.

Kaj je hidromasaža?

Hidromasaža je ena izmed najbolj razširjenih in priljubljenih oblik hidroterapije. Kot že samo ime pove gre pri tem za masažo v vodi, praviloma v masažnem bazenu. Masažni sistem ogrevanega masažnega bazena je zasnovan tako, da pošlje mešanico tople vode in zraka skozi masažne šobe. Ta oplemeniten curek vode pomešanega z zrakom sprošča mišice ter stimulira endorfine, naravno sredstvo proti bolečinam. Hidromasaža ima vrsto blagodejnih učinkov na zdravje in počutje.